Edelstenen reinigen en opladen

Voor een optimale werking van een edelsteen moet deze goed verzorgd worden. Positieve energie die de steen aan zijn omgeving afgeeft moet regelmatig aangevuld worden (opladen van de steen) en negatieve energie die de steen in zich opgenomen heeft uit zijn omgeving moet ontladen worden (reinigen van de steen). Nadat een edelsteen in je bezit komt, is het verstandig om de steen voor je hem gaat gebruiken of bij je gaat dragen even grondig te reinigen en op te laden. Ook als de steen dof lijkt te worden of als er barstjes in komen, is dit een teken dat de steen gereinigd en opgeladen moet worden. Hoe vaak je vervolgens de steen reinigt en oplaadt hangt af van de steen en waarvoor je hem gebruikt. Je eigen gevoel hierbij is dus heel belangrijk. Als je gevoelig bent voor de energie van je steen, laat je dan vooral leiden door de steen zelf. Voel je dat de werking van de steen minder wordt of heeft de steen veel negatieve energie opgenomen, verzorg de steen dan op dat moment.

Er zijn verschillende manieren om je stenen te reinigen, hierbij enkele voorbeelden …

Koud stromend water

Je houdt de steen minimum 5 minuten onder koud stromend water.
Let wel….deze methode kun je niet bij alle stenen gebruiken!
Stenen met bv een hoog ijzergehalte kunnen hierdoor plekjes krijgen,
dus liever geen water bij o.a Calciet, Magnetiet, Seleniet,  Lapis Lazuli,  Malachiet, Turkoois, Angeliet, Hematiet.

Aarde

Plaats je edelstenen in de aarde, hetzij rechtstreeks of in een doek (bij voorkeur van een natuurlijke stof zoals katoen of wol). De stenen dienen tenminste 24 uur in de grond te zitten voor een goede reiniging, hoe langer des te grondiger de reiniging.
Dit reinigt alle negatieve energieën en re-activeert de stenen … hou hier opnieuw rekening met de soorten die niet tegen water kunnen.

Amethist

Amethist is een uitstekende steen om andere stenen mee te reinigen. Door een steen een uur of twaalf in een amethistgeode, op een amethistcluster of op een bedje van amethist steentjes te leggen wordt deze vanzelf gereinigd. Een geode geniet de voorkeur aangezien je deze zeer zelden hoeft te reinigen en de steen totaal omringd is met de energie van amethist en daardoor nog dieper gereinigd wordt. Een amethistcluster en amethist steentjes moet je daarentegen na iedere reiniging zelf ook even goed reinigen.

Opladen van edelstenen

Maanlicht

Door de steen minimaal 1 nacht in het maanlicht te leggen wordt de natuurlijke energie van de steen weer aangevuld. Dit is een hele zachte en veilige methode om stenen op te laden. Bijzonder geschikt hiervoor is natuurlijk volle maan!

Zonlicht

Ook met zonlicht kan een steen opgeladen worden… Dit is echter veel intensiever en niet alle stenen kunnen hier tegen.
Doe dit dus niet wanneer het zonlicht op haar felst is…
Voor de volgende stenen geldt dat ze beter niet in het zonlicht opgeladen kunnen worden omdat ze dan verkleuren, o.a.: amethist, aquamarijn, aventurijn, beryl, celestien, fluoriet, kunziet, larimar, malachiet, opaal, rozenkwarts, toermalijn, turkoois.


Ontdek meer van The Witches Way

Subscribe to get the latest posts to your email.

Laat een reactie achter