Salie siroop maken

Eigenschappen

Antiseptisch, schimmelwerend, herstellend en verzachtend effect op slijmvliezen van mond, keel, maag en darmen.

Wat heb je nodig om Saliesiroop te maken?

100 gram verse of 50 gram gedroogde salie
600 ml water
200 gram rietsuiker

Werkwijze

Spoel de salie blaadjes goed af met water, zet het daarna op met 600 ml water, breng aan de kook en laat het vervolgens 10 min. zachtjes doorkoken.

Daarna de blaadjes eruit zeven en het tijmwater in de pan doen. Weer aan de kook brengen en onder goed roeren de suiker toevoegen. Laat dit een kwartiertje op middelhoog vuur koken tot het een licht stroperige massa wordt, regelmatig doorroeren om aanbranden te voorkomen.

De siroop hoeft niet echt heel dik te worden, als de siroop afkoelt wordt die ook nog iets dikker en ook iets dunnere siroop werkt net zo effectief.

Zet van te voren steriele voorverwarmde flesjes of  glazen potjes klaar en zet ze op een theedoek zodat het glas niet op het koude aanrecht staat en niet barst als je de hete vloeistof in de potjes giet.

Giet de warme siroop in de potjes en sluit ze af. Laat ze dan rustig afkoelen.

Doe er een etiket op met de naam en datum.

Opgelet!

Opletten bij last van hoge bloeddruk want kan verhogend werken.
Salie mag niet gebruikt worden tijden zwangerschap/borstvoeding…De in gerechten gebruikte hoeveelheden zijn wel veilig.


Ontdek meer van The Witches Way

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Laat een reactie achter