Benodigdheden:
1 kg rijpe Rozenbottels
1 kg suiker
2 liter bronwater
Bereidingswijze:
Was de Rozenbottels en ontdoe ze van hun stelen en kroontjes en halveer ze.
Doet ze in een fles met een wijde hals of een weckpot.
Breng nu het water aan de kook en doe de suiker erin…
Als de suiker volledig opgelost is laat het mengsel dan afkoelen en giet het over de Rozenbottels.
Sluit de fles af en zet ze weg bij een temperatuur van 18° ongeveer.
Laat dit minimum 4 weken trekken…
Het mengsel zal in die tijd gisten en zal uiteindelijk veranderen in een zoete wijnachtige drank.
Daarna filter je het mengsel door een vochtige katoenen doek en je giet de wijn over in schone flessen die met kurken worden afgesloten. Bewaar ze droog en koel. Gebruik als aperitiefje.
Ontdek meer van The Witches Way
Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.